Blog DanceArt

Ce dansuri caraibiene poți învăța la Dance Art?

Dansul este o evadare a sufletului, o formă de artă ce îl înnobilează și îl transpune pe culmile extazului. Vrei ca inima ta să tresalte în pași de dans plin de ritm pe o muzică veselă ce te relaxează și te îndeamnă la voie bună?

Dansurile caraibiene sunt cea mai bună alegere pentru persoanele care adoră un ritm alert, jucăuș, exotic și vesel. Dansul este un stil de viață în Caraibe, iar stilurile de dans au o influență africană, dar și europeană. Dansurile caraibiene au rezultat dintr-o fuziune a stilurilor afro-europene.

În insulele Caraibe, dansurile sunt o formă de socializare, sunt dansuri sociale și dansuri de petrecere sau celebrare. Printre acestea se numără bine-cunoscutele stiluri de dans: salsa, bachata și kizomba.

În cele ce urmează vă vom prezenta aceste 3 stiluri de dans caraibian pentru ca să puteți alege stilul ce vi se potrivește cel mai bine și care se pliază perfect cu gusturile voastre.

3 stiluri de dans caraibiene ce le poți învăța la Dance Art

Salsa este un dans original din Caraibe și este o îmbinare de stiluri cubaneze și africane. Acest stil de dans are un ritm mai săltăreț decât cel ar Rumbei, dar ambele au un ritm de patru pe patru.

Salsa este caracterizat de 3 bătăi consecutive, apoi printr-o mică pauză de 1 bătaie și repetarea acestora. Pașii acestui dans sunt: rapid, rapid, lent; rapid, rapid, lent. Salsa este considerat printre cele mai populare dansuri sociale din lume.

 

Bachata este un dans cu origini în Republica Dominicană. Este un stil de dans mai lent, senzual și este caracterizat de o conexiune romantică, subtilă între parteneri. Bachata este dansată, atât în poziții închise, cât și deschise. Pașii indică o ușoară apropiere între parteneri, dar și o respingere senzuală ce creează un efect dinamic și plin de romantism. Dansul este caracterizat de o mișcare ușoară și senzuală a șoldurilor.

Există trei variații de bachata: bachata în stil dominican,bachata în stil tradițional, bachata modernă.

Kizomba este unul dintre cele mai populare stiluri de dans și muzică original din Angola. Termenul înseamnă petrecere și este un dans cu influențe romantice, cu mișcări preluat din stilul de dans Tango. Ritmul este unul plin de senzualitate și lent. Se dansează în pereche, cu mișcări suave și romantice.

Dansul nu este caracterizat de mișcări circulare ale șoldurilor ca la tango, ci prin pași regulați, iar aceștia sunt întrerupți foarte rar.

Acest stil te îndeamnă să simți ritmul muzicii și să dansezi cu pasiune.

Care este stilul tău preferat de dans caraibean? Pe care ai vrea să le încerci?

 

Comments

comments