Blog DanceArt

Coafura și machiajul de concurs al dansatorilor sportivi

Machiajul și coafura dansatorilor sportivi sunt două elemente care conferă un plus de eleganță prezenței scenice a participanților, dar numai atunci când acestea sunt permise ori în limitele în care se permit. Despre machiaj se știe bine ca poate aduce un beneficiu sau poate dăuna imaginii atunci când e folosit excesiv sau necorespunzător.

Se poate spune la fel și în cazul coafurii. În cazul dansatorilor sportivi, caz în care e bine cunoscut faptul că există un regulament strict pentru fiecare categorie, machiajul și coafura de concurs nu se pot face oricum. Sunt cazuri în care acestea se permit în anumite condiții, cazuri în care nu se acceptă și cazuri în care nu există restricții.

La categoria Hobby E, D, C, (16-11 ani), categoria Hobby, E (12-13 ani) și categoria Hobby D, C și Open, Standard și Latino, în cazul băieților cu păr lung, acesta trebuie strâns în coadă, iar machiajul nu este permis. În cazul fetelor, sunt interzise elementele decorative și spray-ul de păr colorat. Nici în cazul fetelor nu este permis machiajul la această categorie.

La categoria H și E (14-15 ani), regulile sunt aceleași, exceptând coafura fetelor, care nu prezintă restricții. La categoria D, C, B și Open, Standard și Latino, respectiv categoria Hobby E, D, C, B, A, S (Open), Standard și Latino pentru tineret, adulți și seniori, în cazul băieților, părul lung trebuie strâns în coadă, iar machiajul nu prezintă restricții. La cele două categorii nu există restricții pentru machiajul și coafura fetelor.

Dacă am urmărit măcar o dată un concurs de dans sportiv, live sau la tv, ori dacă am dat o căutare de imagini pe acestă temă, am putut vedea machiaje și coafuri spectaculoase, artistice, elegante, cu atât mai mult în cazul coafurilor. De ce ar avea așa o mare relevanță acest aspect dacă ceea ce ne interesează de fapt e calitatea dansului, a actului artistic, al exercițiului?

Pentru că, așa cum mai spuneam, până să putem judeca dansul în ansamblu, analizăm vizual cuplul de dansatori și ne uităm la vestimentație, coafură și machiaj. Acestea, cumulate cu o reprezentație impecabilă, pot oferi juriului și privitorilor o experiență estetică pe care n-o vor uita curând sau poate niciodată.

Comments

comments