Blog DanceArt

“De ce să iau lecții de dans?” 6 mituri ce trebuie spulberate

E adevărat, dansul nu este o activitate pe care să o practici zilnic. Ba mai mult, pentru unii dansul este ceva ce nu-i caracterizează, ce nu le vine ușor să facă. Poate s-au gândit să ia lecții de dans, dar au renunțat la idee pentru că asta ar însemna să iasă din zona de confort. Să luați sau nu lecții de dans? Înainte de a lua o decizie radicală luați în considerare următoarele 6 aspecte și încercați să spulberați aceste mituri.

1. „Nu m-am născut să fiu dansator”

Probabil mulți își spun acest lucru, însă nu uitați că nimeni nu s-a născut învățat, în niciun domeniu. Chiar și atunci când e vorba de talent sau aptitudini speciale pentru ceva, tot e nevoie de multă muncă și dedicație. Chiar și dansatorii care acum fac performanță au început de la 0. Fie ca vrei să devi dansator, inginer, profesor sau orice altceva, pentru orice profesie este nevoie de lecții teoretice și practice. La DanceArt credem că există un dansator în fiecare om. Cursurile noastre de dans se adresează tuturor și pot face dansator pe oricine își dorește cu adevărat.

2. „Să înveți să dansezi e greu”

Chiar și tinerii care visează să ajungă mari dansatori pot gândi asta atunci când se află la început de drum, așa că nu e nicio problemă dacă vă trece prin cap că nu vă veți descurca. Începuturile sunt grele, mereu, dar unele lucruri merită efortul.

3. „Să iau lecții de dans poate fi costisitor”

Toate costă, nimic nu e chiar gratis. Și e adevărat că oamenii nu prea sunt dispuși să investească în lucruri de care nu sunt siguri că se vor folosi sau le vor folosi în vreun fel. Dar dacă îți place ceva, sigur va merita timpul și banii tăi.

4. „Nu vreau să iau lecții de dans până nu mă simt pregătit”

Fiecare dintre noi știm că pentru unele lucruri nu ne vom simți niciodată pregătiți. Dar de ce să aștepți sau să amâni mereu?

5. „Nu am simțul ritmului”

Sau poate e doar o scuză să nu încercați. Unele aptitudini și talente sunt înnăscute, nu le poate face oricine, iar altele se pot învăța. Ritmul, coordonarea în mișcare se poate învăța. Oricine poate învăța să cânte la un instrument sau să danseze. Diferența e că acolo unde este și talent totul evoluează mai bine și mai repede și chiar spre performanță. Dansul este o artă, iar arta în diferitele sale forme, este pentru toată lumea. Nu trebuie să ai un talent deosebit pentru a te putea manifesta artistic prin muzică, dans, desen și în plus arta contribuie semnificativ la starea de bine interioară. Cu toții avem nevoie de artă, deși unii nici nu s-au gândit la asta.

6. „Nu am partener de dans”

Asta este poate cea mai mică dintre probleme. Și în plus puteți învăța să dansați singur, ceea ce se poate dovedi un lucru bun, vă puteți concentra pe sine.

Uitați de aceste mituri sau prejudecăți. Dacă vă place cu adevărat dansul și vreți învățați ceva nou, nu mai amânați. Vă așteptăm la DanceArt să descoperiți alături de noi tainele dansului de societate și a dansurilor caraibiene cum sunt salsa, bachata și kizomba. Te vom ajuta să descoperi dansatorul din tine.

Comments

comments