Blog DanceArt

Reușita unui dans perfect, cu ajutor de la un coregraf profesionist

Coregrafia este o artă a spectacolului pe care nu este îndeajuns să o privești pentru a o înțelege, trebuie să o și simți. După ce am învățat să coregrafiez un dans, pentru mine, lăsându-mă purtată de ritm și de sunete fine, am încercat să-i ajut și pe cei din jurul meu care doreau să învețe să danseze. Am înțeles că deși tehnica este foarte importantă, timpul și răbdarea sunt, de asemenea, necesare pentru crearea unei coregrafii uimitoare. Există câțiva pași simpli, care trebuie urmați, pentru a garanta reușita.

Găsește melodia care stârnește emoția în tine

Găsește melodia care îți dă fiori atunci când o auzi și te îmbie la dans datorită ritmului deosebit. Există sute de stiluri dintre care poți să alegi, începând de la folk, flamenco, jazz până la electronică sau hip-hop. Ar putea să fie o combinație de mai multe melodii care îți plac. Alege stilul pe care îl simți mai apropiat de tine și lasă-te purtat de muzică!

Găsește un motiv personal care te face să te miști

Eu când încep să dansez sau doar să compun coregrafia unui dans mă încearcă un sentiment aparte. Simt că pot să mă exprin prin intermediul mișcării, al pașilor de dans. Uneori este foarte greu să exprim acest lucru în cuvinte, însă reușesc mai bine să mă exprim în pași de dans. Se spune că dansul reprezintă limbajul ascuns al sufletului. Dansați și lăsați-vă sentimentele și trăirile să se descarce prin dans! Descoperiți-vă și explorați-vă limitele prin mișcare, pe ritmuri de dans!

Lipsa de experiență în tainele dansului nu înseamnă totodată și lipsa de potențial. Esențial este să simțiți emoția când dansați. Dar și partea tehnică are rolul său, indiferent că aveți două picioare stângi sau aveți dansul în sânge și dansați de mici. Partea tehnică se poate învăța cel mai bine apelând la ajutorul unui coregraf. Un coregraf vă poate ajuta să vă puneți în evidență talentul, să vă arate pașii esențiali, datorită experienței pe care o are. 

La Danceart ne dorim să îți deschidem ușa către minunata lume a dansului, vei putea învăța aproape orice stil de dans, te vom ajuta cu coregrafia care se compune dintr-un mixaj de pași de dans, ritmuri, stiluri de dans, pe diferite linii melodice. Fiecare persoană sau pereche este individuală, de aceea coregraful după ce te va cunoaște, îți poate compune o coregrafie combinând pașii de dans și o poate personaliza pentru tine, fie pentru dans individual, grup sau pereche, astfel încât dansul la diferite ocazii să fie un moment de neuitat.  – Somodi Katalin, antrenoare Danceart. 

 

Comments

comments