Blog DanceArt

Ce dansuri standard poți învăța la Dance Art?

Dansul este o formă de artă ce presupune îmbinarea unor mișcări armonioase ale corpului pe un anumit ritm și cu acompaniament muzical. În lumea dansurilor există multă varietate, iar stilurile sunt foarte diverse, încât dacă vrei să începi această activitate, cu siguranță vei găsi un tip de dans care se va potrivii cu personalitatea ta.

Dacă iubești dansurile standard, cele de la care au pornit alte variațiuni, clubul Dance Art îți oferă posibilitatea de a le practica într-un cadru relaxant alături de profesioniști în domeniu. În articolul de față vă vom prezenta 5 tipuri de dans standard pe care le poți învăță la clubul sportiv Dance Art.

Valsul lent este caracterizat de mișcări line, pline de eleganță, progresive și cursive, cu un tempo de 30 de măsuri pe minut. Acest tip de dans este original din centrul Londrei, el era practicat în rândul personalelor de vază, însă după primul Război Mondial, acesta revine din nou în vogă în multe localuri din Londra. Treptat, treptat valsul lent este preluat în toată lumea și devine unul dintre cele mai populare stiluri de dans. Valsul lent este un dans romantic, suav, deoarece partenerii trebuie să îl execute ținându-se strâns în brațe.

Valsul vienez este un stil de dans european, practicat în Germania, care s-a dezvoltat din stilul de dans popular german. Acest tip de vals cuprinde mișcări rapide și întoarceri ritmate. Acesta are rotiri ample, deplasări continue și este unul dintre cele mai populare tipuri de vals.

Slow foxul este un dans fluid, cu mișcări armonioase ce are un caracter romantic. Acesta este un dans englezesc cu mișcări line și extrem de precise. Pentru a-l putea învăța cu ușurință este recomandat să te familiarizezi cu pașii valsului clasic, iar apoi slow foxul nu va mai părea atât de dificil.

Quick stepul este un dans ritmat, jucăuș și rapid cu un farmec aparte. Este versiunea mai rapidă a fox-trotului, dar se caracterizează prin eleganță, datorită ritmului rapid simți că plutești în timp ce îl practici. Quick stepul este un stil de dans vioi ce se dansează pe muzică ritmată.

Tangoul  este un dans senzual, extrem de romantic și este unul dintre cele mai fascinante stiluri de dans. Acesta provine din Buenos Aires, din Argentina. Tangoul a fost practicat în Argentina la începutul secolului douăzeci. Acesta este practicat pe o melodie romantică, are un caracter intens, este plin de personalitate, iar sincronizarea mișcărilor trebuie să fie perfectă.

Dansul este o activitate armonioasă, ce îți relaxează trupul și îți ridică spiritul pe noi culmi. Alege și tu unul dintre aceste tipuri de dans standard și nu ezita să îl practici.

Dance Art te îndeamnă să te arunci în brațele suave și ritmate ale artei dansului.

Comments

comments