Blog DanceArt

Flashmobul, formă de exprimare prin dans, atent planificat

V-ați gândit cum ar fi să găzduiți un eveniment și la un moment dat, ca la un semn, invitații să înceapă să danseze, într-un ritm sincron, spontan? Este un flashmob care trebuie bine gândit și organizat astfel încât să aibă impact cât mai mare, să-și atingă scopul prin creativitate, ingeniozitate, dar și o foarte bună planificare.

Un flashmob este o acțiune publică, de scurtă durată, unde participă un grup mare de oameni. Este o altă formă de exprimare prin care membrii grupului doresc să atragă atenția asupra unui lucru, a unui eveniment, transmit un mesaj. Poate fi organizat pentru diverse evenimente publice sau private. De ce nu, un flashmob poate fi o soluție inedită pentru o cerere în căsătorie.

Dar ca orice eveniment, care trebuie să iasă perfect, trebuie bine gândit înainte.

După ce ai stabilit clar obiectivul, stabilești locația și ora la care să aibă loc flasmobul. Cel mai important, ai nevoie de un coregraf profesionist care știe să coordoneze mișcările, să-i conducă pe dansatori, pentru că ai nevoie și de așa ceva, să facă conexiunile astfel încât mulțimea printre care se infiltrează dansatorii să nu-și dea seama din prima ce se întâmplă.

În continuare trebuie să alegi melodia perfectă, o piesă pop, care să fie recunoscută de mulțime, trebuie să fie o piesă familiară și distractivă. Care sunt mișcările necesare pentru stabilirea ritmului este treaba coregrafului care va știi cel mai bine cum să antreneze dansatorii.

La momentul acțiunii, lumea trebuie să se comporte normal, să nu se atragă atenția. Dansatorii se amestecă printre invitații prezenți iar la pornirea melodiei stabilite se vor aduna și va porni coregrafia în sincron. În câteva minute energia de pe ringul de dans trebuie să devină electrică și rând pe rând, din mulțimea prezentă persoanele animate de ritmul melodiei sunt invitate să se alăture dansului. Pașii trebuie să fie simpli astfel încât și cei prezenți să-i poată învăța și să aibă curajul să intre în formația de dans.

Aceasta este ideea, să adunați oamenii, să-i faceți să interacționeze astfel încât evenimentul dumneavoastră să fie unul memorabil!

 

Comments

comments