Blog DanceArt

5 întrebări frecvente ale părinților privind participarea copiilor lor la cursuri de dans

„Practicarea dansului de către copiii, de la o vârstă destul de fragedă, are o mulțime de beneficii pentru cei mici. În primul rând este distractiv, creează echilibru și o poziție corectă a corpului, dobândește o eleganță aparte, își dezvoltă corpul armonios, își dezvoltă capacitatea de concentrare deoarece este nevoie de memorare pentru învățarea pașilor și au ocazia să socializeze cu alți copii de vârsta lor și astfel să depășească timiditatea. Toate aceste beneficii pot fi obținute dacă copilul este înscris la cursuri de dans unde, dacă coregrafa este bine pregătită și cu experiență bogată în domeniul dansului, va putea face dintr-o lecție de dans o activitate plăcută pentru copii. La DanceArt asta facem cu copiii. Și ne bucurăm că avem rezultate deosebite.

De foarte multe ori, însă, se nasc o serie de întrebări din partea părinților, îngrijorați pentru copilul lor. În cele ce urmează, am să încerc să vă răspund punctual la o parte dintre ele.

De la ce vârstă poate să înceapă copilul cursurile de dans?

La DanceArt înscrierile încep de la vârsta de 4 ani. Dar acceptăm și copii mai mici, dacă aceștia doresc să participe și le place dansul. Recomandăm părinților să-i aducă și vom vedea dacă putem să le captăm atenția pe durata celor 50 de minute, cât durează cursul.

Ce îmbrăcăminte trebuie să poarte copiii?

Este foarte important să poarte o ținută lejeră, hainele să fie confortabile, din bumbac, adecvată activităților sportive. Se recomandă purtarea fustei sau rochiței pentru fetițe, iar pentru băieți pataloni și tricou.

În ceea ce privește încălțămintea, nu este necesară achiziționarea de încălțăminte specifică dansului, dar aceasta trebuie să fie confortabilă, cu talpă subțire, flexibilă ci nu rigidă, pentru a-i ajuta copilului să execute pașii de dans. De asemenea, trebuie să fie fixă pe picior, să nu cadă în timpul executării pașilor.

Pot asista părinții la curs?

Este recomandat ca părinții să participe doar la primul curs de dans, când este zi deschisă pentru toți. Ulterior, aceștia nu mai au acces în sala de curs deoarece pot crea confuzie celor mici, care devin neatenți la ce spune antrenoarea și nu se vor putea decide la cine să fie atenți.

În cazul copiilor mici este recomandat ca părinții să aștepte în sala de așteptare astfel încât copilul știind că părintele este dincolo de ușa sălii de dans va fi mai relaxat și se va putea concentra pe indicațiile antrenoarei.

Când vor avea loc spectacole?

Pe parcursul anului vor fi mai multe cursuri când copiii din toate grupele vor putea să prezinte dansurile învățate în fața părinților. În perioada sărbătorilor de iarnă, în luna decembrie, va avea loc și un spectacol mai amplu, pe o scenă mare.

Vor putea participa copiii și la concursuri?

Categoric da! Pe parcursul ședințelor de dans, copiii vor învăța dansuri de coordonare, dansuri ritmice și pașii de bază pentru două dansuri sportive. Înainte de începerea concursurilor va urma o selecție a copiilor care vor dori să participe. Acest lucru depinde și de implicarea și sprijinul părinților cu care vom avea discuții, individual, în cazul copiilor care considerăm că sunt potriviți să participe la concursuri de dans.‟ – Somodi Katalin, antrenoare DanceArt

Comments

comments