Blog DanceArt

Scrisoare către pasionații de dans

„Dansul ne solicită corpul, dar și mintea. Însă fără a o obosi. S-a demonstrat că muzica și dansul aduc o serie de efecte benefice, induce o stare de liniște, contribuie la reducerea stărilor de tensiune, permite evadarea din cotidian, crește rezistența la efort, permite învingerea unor obstacole și comunicarea între persoane. Dansul este o formă unică de exprimare prin care dansatorul își prezintă stilul propriu, personalitatea. Eu, personal, am făcut pas după pas pentru a ajunge la nivelul de acum. Ce am învățat eu de-a lungul timpului, în anii de perfecționare? Sunt câteva sfaturi pe care aș vrea să vi le împărtățesc, dragii mei.

Când vrei să faci ceva în viață, cu adevărat, așa cum este dansul, ai încredere în tine și fă tot posibilul să devii un artist performant, să devii cea mai bună versiune a ta, din punctul tău de vedere, nu din punctul de vedere al celor din jur. Talentul tău să fie motivul pentru care să încerci să ieși în evidență.

Fericirea și succesul arată diferit din prisma celorlalte persoane, așa că nu te compara cu cei din jur și caută să găsești fericirea pe plan intern, în interiorul tău. Încearcă să fii precum un burete, să absorbi toate informații bune și dacă ceva nu știi să nu-ți fie frică să ceri ajutor.

Încearcă să fii drăguț cu ceilalți, empatia contează foarte mult în relațiile cu cei din jur! Trăim într-o lume mică și nu se știe niciodată când ai nevoie de ajutor, în viitor, de la cineva cunoscut. Fă-ți prieteni, dar rămâi profesionit și politicos, rămâi smerit, dar încrezător în tine. Respectă-i pe ceilalți pentru ca și ei să te respecte.

Continuă să visezi, dar fixează-ți zilnic niște obiective. Va veni un moment în care vei simți că nu ești îndeajuns de bun, că nu ești un bun dansator, însă nu uita cât de departe ai ajuns! Vei crește constant, să nu te îndoiești de abilitățile și capacitățile tale. Bucură-te de câștiguri și învață din pierderi. Nu uita că atunci când o ușă se închide, de obicei o alta se deschide. Este ca un efect de bumerang. Și de obicei se deschide o ușă potrivită spre care să pășești.

Rămâi mereu ancorat în prezent, concentrează-te. Uită de pașii greșiți din trecut, fă-ți griji pentru pașii următori. Fiecare pas făcut să fie un nou început, atât pașii în dans cât și cei din viață.

 Muncește inteligent, din greu, dar nu uita să te și distrezi. Și înțelege că orice este posibil dacă permiți minții să gândească astfel, să funcționeze în beneficiul tău. Transformarea mentalității trebuie să devină combustibilul care să te ajute să-ți îndeplinești visele și să obții tot ceea ce ți-ai dorit.” – Somodi Katalin, antrenoare Danceart

Comments

comments