Beneficiile dansului la copii
Blog DanceArt

10 motive să-ți înscrii copilul la un curs de dans

Dansul este o combinație perfectă dintre artă și activitatea fizică, care conectează mintea și trupul în cel mai armonios mod.

Mișcarea este benefică pentru copiii de orice vârstă. Ești un părinte care dorește să își înscrie copilul la o activitate ce implică mișcarea pentru buna dezvoltare a acestuia? Noi îți recomandăm cursurile de dans.

Acestea contribuie atât la dezvoltarea fizică a copiilor, dar are și un rol important în dezvoltarea emoțională a acestora.

Dansul nu este doar o activitate extrașcolară, este mai mult decât atât, iar pentru a îți demonstra acest lucru noi îți oferim 10 motive pentru să-ți înscrii copilul la cursuri de dans:

1. Transformă mișcarea într-un stil de viață

Specialiștii recomandă ca orice copil să practice activități fizice în mod regulat, zilnic. Dansul ajută la dezvoltarea armonioasă a oaselor, mușchilor, la elasticitate și la formarea unei posturi corecte, elemente foarte importante în perioada de creștere a copiilor. Această activitate relaxantă și plăcută îi ajută pe cei mici să fie mereu într-o formă și condiție fizică bună, dar să și aprecieze mai mult importanța exercițiilor fizice și să facă din mișcare un stil de viață.

2. Dansul dezvoltă personalitatea copilului tău

Prin intermediul cursurilor de dans, copiii se descoperă pe ei înșiși, învață să comunice deschis cu cei din jur, își formează caracterul și scapă foarte ușor de timiditate. Dansul este o activitate atât pentru corp, dar și pentru minte. Prin înscrierea copilului la un curs de dans, îi oferi acestuia un mediu propice de dezvoltare personală.

3. O bună cunoaștere a sinelui

Cu ajutorul dansului copilul poate să se cunoască mai bine, să își identifice calitățile, dar și defectele, iar acest lucru îl va ajuta pe termen lung atât în viața personală, cât și în cea profesională.

4. Dansul îmbunătățește starea generală de sănătate

Un copil care face zilnic mișcare este un copil mai sănătos și mai fericit. Dansul menține sănătatea copiilor în creștere, deoarece îmbunătățește capacitatea cardiovasculară, ajută la întărirea mușchilor, stimularea circulației, scăderea tensiunii arteriale, reducerea stresului.

4. Contribuie la o bună comunicare între copiii de vârste și sex diferit

Dansul este o activitatea socială, un bun prilej de dezvoltarea a abilităților de comunicare a copiilor și adolescenților. Copilul tău va deveni mai comunicativ, mai empatic cu cei din jur și mult mai îndrăzneț prin intermediul acestei activități extrem de plăcute.

5.  Un bun control asupra propriului corp

Prin intermediul unui curs de dans copiii dezvoltă un bun control asupra corpului lor. Se pot mișca mai ușor, sunt mult mai flexibili și au un bun control și o coordonare excelentă.

6. Menține corpul într-o formă excelentă

Trăim într-o societate în care obezitatea în rândul copiilor este în continuă creștere. O activitate fizică precum dansul sportiv, salsa sau bachata îî ajută pe aceștia să fie mereu într-o formă excelentă, să evite surplusul de greutate și sedentarismul.

7. Ajută pe cei mici să adopte un stil de viață sănătos

Antrenamentele de la cursurile de dans îi ajută pe cei mici să fie mai disciplinați, dar și să își dorească să urmeze un regim alimentar corect și să adopte un stil de viață sănătos prin intermediul mișcării.

8. Cursurile de dans îi antrenează pe copii în practicarea unei forme de artă

Dansul este o formă de artă ce le stimulează copiilor și adolescenților creativitatea, le dă oportunitatea de a se exprima liber și de a se îmbogăți în mod sufletește. Mișcările coordonate, muzica și toate experiențele sunt o călătorie spirituală înspre cunoașterea sinelui și o formă frumoasă de artă.

9. Controlează nivelul de stres

Numeroasele ore, testele și alte activități școlare pot să contribuie la un ritm de viață stresant, iar stresul devine o boală cronică și în rândul elevilor, nu doar în lumea adulților. Un curs de dans nu este doar o activitate extrașcolară. Dansul este o formă terapeutică de eliberare a stresului și energiilor negative. Reduce anxietatea și tensiunea arterială. Cei mici vor putea face față oricărei provocări de la școală sau din viața personală dacă vor reuși să își elibereze mintea.

10. Copiii își vor putea canaliza energia într-o activitate benefică

Cei mici sunt plini de energie, iar dacă aceștia nu își vor elibera această energie, vor putea dezvolta în timp anxietate, insomnii și probleme comportamentale. Ce altă activitate este mai bună decât un curs de dans pentru ca băiatul sau fetița ta să își canalizeze energia în mod eficient și constructiv atât pentru trupul lor, dar și pentru minte.

Dance Art te invită să îți înscrii copiii la cursuri de dans!

Comments

comments