Blog DanceArt

Ce dansuri latino poți învăța la Danceart? – Partea I.

Dansurile latino sunt pline de viață, oferă energie celor care le practică și îi ajută să se relaxeze, să se destindă și să uite de problemele vieții cotidiene. Lasă-te și tu purtat de ritmul pașilor de dans latino, pătrunde într-un nou univers, învață arta dansurilor  exotice și cu siguranță te vei simți minunat!

Clubul Sportiv DanceArt oferă numeroase cursuri pentru stiluri de dans latino. Astăzi ne vom cunoaște cu câteva dintre ele: cha-cha, samba, rumba, jive și paso doble.

Pentru că ne-am gândit că unii dintre voi sunt la început de drum și nu știu ce stil de dans latino să practice, în cele ce urmează vă vom prezenta informații despre câteva stiluri de dans latino ce pot fi practicate în cadrul clubului nostru de dans.

Cha-cha este un stil de dans plin de energie jucăușă și senzualitate. Este o combinație între mambo și rumba, doar că acesta se evidențiază prin ritm sincopat ce înlocuiește un ritm lent. Acesta a fost introdus după anul 1950 în rândul dansurilor latino-americane.

Ritmul rapid dat de cha-cha destind dansatorii, dar le oferă și o porție de distracție pe măsură. Cha-cha-ul poate fi dansat pe orice timp de muzică ritmată, de la muzică latino până la cea pop și dance.

Samba este un dans cu origini afro-braziliane, fiind foarte popular în Brazilia. Este un dans cu un ritm accentuat, plin de vigoare și exotism. Poate fi practicat atât individual, cât și alături de un partener de dans. I-ați cel mai bun prieten cu tine și hai la dans pe ritmuri rapide de samba.

Rumba a luat naștere pe ritmurile muzicii cubaneze și este o combinație de pași suavi, mișcări senzuale, este un dans romantic. Acesta mai este numit și dansul îndrăgostiților. Rumba este o combinație sofisticată dintre mișcări de dans de origine spaniolă și africană. Este caracterizat de un ritm lent, grațios și senzual.

Jive este un dans original din America, este caracterizat de un pas rapid asemănător cu cel al jitteburgului și a fost influențat de ritmurile muzicii rock-and-roll. Acesta a devenit popular în rândul comunității Afro-Americane din America anilor ‘30. Jive-ul este un dans jucăuș, ritmat și ușor de învățat.

Paso Doble este un dans provocător, puternic ce simbolizează lupta cu taurul. Acesta are origini spaniole, după care a fost preluat și de portughezi. Este un dans ideal pentru competiții, este dansat pe un ritm de marș. Poate fi dansat doar în pereche, deoarece unul dintre parteneri are rolul toreadorului, pe când partenera simbolizează unduirea capei în mâinile acestuia.

Dance Art te provoacă să dansezi pe ritmuri latino. Lasă-te și tu în voia muzicii și alege stilul latino care se potrivește cel mai bine cu personalitatea ta! Pentru mai multe informații despre cursurile noastre de dansuri latino și pentru înscrieri nu ezitați să ne contactați pe numărul de telefon: 0745-591244

Comments

comments