De ce este benefic dansul pentru băieți?
Dansul este o modalitate de petrecere a timpului liber, un sport, un hobby, și nu numai. Acesta are multiple beneficii asupra sănătății fizice, dar și mentale. El contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor și adolescenților.
Mulți consideră dansul ca fiind o activitate feminină, dar această afirmație este foarte departe de adevăr. Atât în trecut, cât și în lumea prezentă dansul a fost și este o activitate socială pentru ambele sexe.
Astăzi vom discuta despre beneficiile dansului pentru băieți, ca aceștia să se bucure de o dezvoltare armonioasă, de mișcare și de o mai bună integrare în societate.
Dansul îmbunătățește postura și condiția fizică
Chiar dacă vei spune că sunt multe alte sporturi la care băieții pot lua parte, dansul are beneficii multiple asupra condiției fizice. Acesta întărește masa musculară, oferă elasticitate oaselor și ligamentelor, dar în același timp îmbunătățește postura și atenția copiilor la detalii, deoarece aceștia trebuie să execute multe mișcări precise și să urmeze o anumită rutină de dans.
Menține întregul organism într-o formă excelentă de sănătate
Băieții care participă la activități ce implică dansul, se vor dezvolta mult mai armonios din punct de vedere fizic. Dansul protejează masa musculară, contribuie la dezvoltarea sănătoasă a sistemului osos, stimulează circulația sangvină și previne sedentarismul la copii. Pe lângă toate acestea dansul este bun și pentru minte, deoarece ajută la reducerea stresului care este din ce în ce mai ridicat și în rândul copiilor și adolescenților.
Încurajează spiritul de echipă
Dansul alături de un partener sau într-o echipă îmbunătățește comunicarea atât între copiii de același sex, cât și de sex opus. Dezvoltă empatia, spiritul de echipă și cooperarea. Aceste calității îi vor ajuta pe băieți pe mai târziu atât pe plan profesional, dar și personal.
Dansul ajută la creșterea stimei de sine
În perioada pre-adolescentă mulți băieți sunt extrem de timizi, iar implicarea acestora într-o activitate socială și sportivă precum este dansul îi vor ajută să devină îndrăzneți. Dansul este o activitate solicitantă, iar participarea la competiții, dar și la orele de dans îi vor scoate pe băieți din zona de confort, iar acest lucru îi vor ajuta să își construiască o stimă de sine solidă.
Sperăm că motivele de mai sus să aibă un impact pozitiv asupra tuturor părinților și să nu ezite să își înscrie băieți la un curs de dans. Este o activitate distractivă extrem de benefică pentru sănătate.
În cele ce urmează vă vom prezenta testimonialele mamelor lui Simó Tamás (ST) și Dovan Ilie-Marian (DIM), care și-au înscris băieții la cursurile DanceArt și care sunt extrem de mulțumite de experiență.
Simó Tamás are vârsta de 15 ani, iar Dovan Ilie-Marian are 12 ani.
De câți ani dansează băiatul dumneavoastră?
(ST) Tamás dansează de aproximativ patru ani.
(DIM) Ilie dansează de trei ani și jumătate.
De ce l-ați înscris la cursurile de dans?
(ST) Inițial l-am înscris la un curs de dans de 6 luni pentru a-l încuraja să facă mișcare.
(DIM) L-am înscris din cauza dorinței lui de a învăța tango și am considerat că este modul perfect să învețe despre responsabilizare și respectarea unui program.
Ce l-a motivat pe băiat dumneavoastră sa practice dansul sportiv?
(ST) Atmosfera de la clubul de dans l-a motivat și l-a făcut să își dorească să continue această activitate.
(DIM) Ilie a fost motivat de idolul său, Mihai Petre, și l-a motivat posibilitatea de a-l întâlni precum și dorința de a dansa ca el. Dezvoltarea armonioasă fizică cu efecte benefice asupra comportamentului, a încrederii în sine și stăpânirea emoțiilor au fost de asemenea factori motivatori.
Ce efecte pozitive a adus dansul în viața băiatului dvs.?
(ST) L-a ajutat să își schimbe stilul de viață, mentalitatea și să adopte principii sănătoase. Această activitate îl încurajează să facă mai multa mișcare, să consume alimente sănătoase și să aibă mai multă încredere în el. Acum are o atitudine pozitivă, a devenit perseverent, iar postura și funcțiile motorii sunt excelente. Dansul îl ajută să se integreze mai ușor în societate și să fie mai comunicativ.
(DIM) Dansul a avut un efect benefic asupra dezvoltării fizice, incluzând masa musculară, și asupra atitudinii și motivației personale. De asemenea l-a ajutat foarte mult în organizarea programului astfel încât să obțină rezultate satisfăcătoare la școală, dans, engleză, chitară și să nu dorească să renunțe la niciuna.