Blog DanceArt

Cum să învingi timiditatea cu ajutorul dansului?

Te simți inconfortabil dansând în jurul altora? Îți închipui că oamenii te urmăresc și te judecă pentru mișcările slabe de dans?

Dansul este unul dintre cele mai naturale lucruri pe care le poate face orice om. Dar în același timp descoperi că anxietatea socială și modelele negative te împiedică să te bucuri cu adevărat de momentele în care dansezi. După ce vei citi acest articol, vei pleca cu informații cheie și inspirație puternică pentru a-ți depăși anxietatea dansului odată pentru totdeauna.

Nu te simți mai confortabil în pielea ta până când nu descoperi ceea ce se întâmplă cu adevărat, lasă lucrurile să meargă și doar să te bucuri de tine.

1. Dansează în fața unei oglinzi. Acest lucru îți oferă șansa de a vedea cum arăți în timpul dansului și de a te simți confortabil cu acea imagine. De asemenea, îți oferă posibilitatea de a vedea schimbările pe care dorești să le faci pentru a îmbunătăți dansul. Se poate simți inconfortabil să te vezi dansând într-o oglindă la început, dar cu timpul o să devină ceva natural.

2. Alege muzica ta preferată. Este mai ușor să dansezi pe muzica care o iubești. Dacă aceasta are un ritm dificil pentru dans,  pune ceva pe care îți place să te miști. De asemenea, poți încerca să alegi melodii care sunt frecvente la petreceri, cluburi pentru a te obișnui cu ritmul. Închide ochii, simte bătăile inimii și ritmul, mișcă-te într-un mod care îți este natural. Încearcă să dansezi pe o varietate mai mare de melodii.

3. Dansează alături de un prieten. Dansează cu cineva alături de care te simți foarte confortabil. Dacă este posibil, caută un prieten care este obișnuit cu dansul în public. Prietenul tău ( un coleg de cameră sau un membru al familiei) te poate ajuta să te liniștești asigurându-te că dansezi foarte bine. De asemenea, îi poți cere să îți sugereze câteva mișcări noi pe care să le încerci. Îți poți întreba prietenii despre ce fac ei pentru a se simți confortabil când dansează în public.

4. Nu lăsa critica negativă să ajungă la tine. Oamenii pot fi răutăcioși uneori, mai ales dacă ești încă foarte tânăr. Dacă auzi ceva negativ despre tine, încercă să nu pui la inimă. Dacă ajunge la tine, fă o pauză câteva minute pentru a a-ți reaminti că opinia unei persoane nu te afectează pe termen lung. Gândește-te la motivele pentru care ești mulțumit de tine. De exemplu, fii mândru pentru faptul că  dansezi în jurul altora. Nu întoarce critica dacă cineva spune ceva negativ despre tine. Nu va ajuta situația.

5. Înscrie-te într-un curs de dans! Antrenorii profesioniști îți vor arăta pașii de bază pe care le vei putea învăța alături de alte persoane începătoare într-o atmosferă primitoare, fără prejudecăți. Astfel vei avea mai multă încredere în capacitățile tale ca dansator și te vei putea mișca cu mai multă ușurință, fără anxietate sau timiditate.

Contactează-ne acum și înscrie-te la cursurile de dans Danceart: 0745-591244

Comments

comments