Blog DanceArt

6 lucruri pe care fiecare părinte le poate face pentru a contribui la succesul copilului său când acesta se află într-o competiție de dans

Competițiile de dans sunt o provocare atât pentru copii cât și pentru părinți. Cursurile de dans presupun mult efort, implicare, determinare din partea ambelor părți, iar când competițiile se aproape, cresc emoțiile și vine vremea în care se vede clar rodul lecțiilor și toată munca pusă în acestea. Succesul deplin al copiilor depinde și de nivelul de implicare al părinților, de susținerea din partea lor, care pentru copii e mai importantă decât orice.

Micul tău dansator a lucrat din greu, s-a pregătit temeinic pentru o prestație ca la carte. Și-a pus la punct tehnica, a învățat mișcările, pe scurt a făcut tot posibilul să se prezinte pe sine, pe profesor și școala de dans în cel mai bun mod posibil. Tu cum vei contribui la succesul copilului tău? Ce trebuie să faci pentru a-l ajuta pe el, dar si pe tine? Ce trebuie să faci atât tu cât și copilul?

1. Pregătiți-vă din timp

Indiferent dacă e vorba de o competiție locală, națională sau internațională, începe pregătirea din timp pentru a reduce apoi nivelul emoțiilor și al stresului. Totul trebuie să fie impecabil: dansul, vestimentația și toate detaliile.

2. Documentarea

Mai ales dacă vă aflați la prima competiție de dans, aveți multă documentare de făcut. Discutați cu profesorul de dans, cu cei de la sala de antrenament – asigurați-vă că totul e sub control. Sunt o mulțime de detalii ce nu trebuie să vă scape.

3. Susține

Arată susținerea ta și celorlalți participanți. Încearcă să ajungi devreme, să asiști și la evoluția concurenței. Astfel îți vei arăta implicarea și veți avea de învățat de la ceilalți. Fără îndoială unii vor evolua mai bine ca alții, unii vor câștiga, alții vor pierde pentru că așa e în orice competiție, dar o atitudine pozitivă și prietenoasă față de ceilalți ajută oricând și mai reduce din stres.

4. Creează o imagine bună

Modul în care te prezinți – ca atitudine, imagine și nu numai – va reflecta o totul despre tine și o imagine a școlii în care dansatorul s-a pregătit. Fiți pozitivi, flexibili, prietenoși, calmi, siguri pe voi pentru că astfel totul va ieși așa cum vă doriți. Nu uitați că în primul rând ceea ce contează e să vă simțiți bine și să învățați cât mai multe din acea experiență.

5. Nu uita să fi părinte, nu profesor!

Ceea ce are nevoie cel mai mult copilul tău – micul dansator, e să-i fi alături ca părinte, ca prieten, nu ca profesor de dans. Profi de dans are deja și sunt cei ce l-au pregătit cum au știut mai bine pentru a intra în concursuri. Așa că lasă asta pe mâna lor, iar tu concentrează-te pe partea ta.

6. Jurizarea o face juriul

Cu toții avem un mod aparte de a analiza lucrurile. Poate ți se va părea că jurizarea trebuia făcută altfel, că notele date nu corespund modului cum vezi lucrurile, sfatul nostru ar fi să ai încredere în pregătirea și expertiza juraților. Ei știu exact ce să urmărească la fiecare dansator.

Ar mai fi multe de punctat, dar dacă iei în considerare aceste câteva aspecte enumerate deja, e un început bun.

 

Comments

comments