post

Dans fără limite

Dansul este modul în care sufletul nostru își exteriorizează ceea ce simte. Acesta ne oferă o stare de bine și are un rol esențial în dezvoltarea noastră. Indiferent de situație, dansul aprinde în noi o flacără plină de pasiune, curaj și bună dispoziție. Astfel toată energia negativă este alungată prin mișcările dinamice.

Drept dovadă, această flacără persistă și în membrii trupei B.B. Dance, formată din tineri cu dezabilități fizice și locomotorii. Aceștia au învățat să treacă peste piedicile puse de viață și să se bucure cu adevărat de muzică.

Datorită bunăvoințe doamnei profesoare Somodi Katalin, care instruiește acești tineri voluntar, din pură pasiune, această poveste frumoasă continuă. Alături de doamna Katalin, trupa a evoluat surprinzător într-un timp relativ scurt, fiecare membru dedicând timp și pasiune pentru rezultate deosebite. Astfel trupa BB Dans a învățat coregrafii din ce în ce mai frumoase și spectaculoase.

Pentru a reuși și a atinge cele mai înalte dorințe ale tale ai nevoie de perseverență, ambiție și o atitudine pozitivă, atât în dans cât și în viața de zi cu zi. Ambiția te face să te simți mai bine, îti trezește speranța, te împinge de la spate și te face să gândești mai mult, să acționezi mai mult. Ambiția te ajută să îi dai vieții tale un sens, să îți creezi un scop, un target. Nimeni nu spune că drumul va fi ușor. Odată cu adoptarea unei atitudini pozitive vei întâmpina obstacole, vei avea parte de încercări, vei face greșeli; dar este important să nu renunți! Ținta trebuie atinsă iar, cu efort vei reuși.

Perseverența este combustibilul care ne motivează să luptăm în viață cu curaj și dăruire. Cu toții ne dorim multe lucruri în viață, diferența între cei care reușesc și cei care nu, este printre altele și perseverenta. Nu este ușor să fi perseverent, uneori ai tendința să renunți, părând că deși ai urcat multe trepte, multe au rămas încă de urcat. Totuși, dorința de autodepășire și obiectivismul ajută în depășirea acestor momente.

Dansul reprezintă modalitatea perfectă prin care îți poți învinge fricile și inhibițiile. Zona de confort este ritmul de viață în care totul curge liniar și nimic nou nu se întâmplă. Pentru că gândirii raționale îi place stabilitatea și siguranța. Sunt acele lucruri de zi cu zi și pe care le tot repetăm fără să introducem nimic nou în comportamentul nostru. Dansul ne împinge înafara bulei de confort, ne expune în toată splendoarea noastră și ne învață să ne bucurăm de viață. Astfel ajungem să ne iubim așa cum suntem și să trecem peste defectele și fricile care ne pun piedici zi de zi.

Comments

comments